Отруєння Грибами
Про це інформують у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.
68-річний львів’янин відчув симптоми отруєння після того, як вжив підсмажені гливи. За словами чоловіка, перед споживанням він гриби не варив. До Львівської обласної лікарні потрапив у легкому стані.
25-тирічна і 59-тирічна мешканки Яворова звернулися по медичну допомогу після спожитих лісових печериць. Жінки розповіли, що варили гриби менше 10 хвилин. Стан пацієнток медики оцінили, як середньої важкості.
Після наданої допомоги усі пацієнти виписані з лікарні
Загалом цього осіннього сезону у Центрі зареєстрували 6 випадків отруєння грибами.
Щоб запобігти отруєння грибами, рекомендується:
Серед основних симптомів отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності. Такі ознаки отруєння можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.
Першочергово потрібно знати, яким саме грибами людина отруїлася. Необхідно негайно викликати швидку, а до її приїзду потерпілому варто давати пити багато рідини разом зі сорбентами, до прикладу активоване вугілля. Після надання первинної допомоги дайте випити потерпілому міцний чай, каву, або злегка підсолену воду. А також з'ясуйте, хто вживав разом із постраждалим гриби та проведіть ті самі профілактичні заходи.
Забороняється вживати будь-які ліки та їжу, а надто алкогольні напої, молоко, – це може прискорити всмоктування токсинів грибів у кишківнику та займатися будь-якими іншими видами самолікування.
Підпишіться, щоб отримувати листи.