Додаток 3 до розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 01.05.2024 № 407/0/5-24ВА
Додаток 3
до Програми
Перелік завдань, заходів і результативних показників
Програми реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024-2027 роки
№ з/п |
Назва завдання |
Заходи |
Показники виконання заходу, один. виміру |
Виконавці завдання |
Фінансування |
Індикатори 2024 р. |
|
||||||||||
Джере ла* |
Обсяги, тис. грн |
|
|||||||||||||||
2024 рік |
2025 рік |
2026 рік |
2027 рік |
|
|||||||||||||
2024 рік** |
|||||||||||||||||
І. Організація якісного та безпечного харчування: закупівлі та фінансування. |
|||||||||||||||||
1. |
Зробити правила закупівлі зрозумілими, доступними для замовників і виконавців послуг
|
Постійно діючий семінар відповідальних за закупівлі харчових продуктів та послуг з організації харчування |
Витрат Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)
Продукту Тренінги /консультації з організації закупівель
Ефективності Вартість послуги на одного учасника
Якості Вплив на систему шкільного харчування |
ОУО |
МБ |
100 |
100 |
100 |
100 |
Зростання рівня кваліфікації організаторів закупівель забезпечило ефективні закупівлі продуктів харчування, послуг з організації здорового харчування, робіт і обладнання, необхідного для продуктивного функціонування системи здорового шкільного харчування в закладах освіти ТГ, району, області |
|
||||||
2. |
|
Аудит потреб закладів освіти в послугах з харчування та моделювання системи надання таких послуг у розрізі територіальних громад |
Витрат Сумарна вартість виконаних робіт (тис. грн)
Продукту Документ Модель
Ефективності Відповідність потребам закладів освіти
Якості Вплив на систему шкільного харчування |
ОУО ТГ |
МБ |
- |
- |
- |
- |
Витрати у межах кошторисів органів управління освіти ТГ
Аналітичні звіти за результатами аудиту потреб закладів освіти територіальних громад в послугах з харчування. Моделі надання послуг з організації харчування у закладах освіти територіальних громад
Відповідність розроблених у ТГ моделей надання послуг з організації харчування потребам закладів освіти Модернізація системи шкільного харчування в напрямку до безпечного та якісного харчування |
|
||||||
ІІ. Відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід. Дотримання вимог безпеки харчування НАССР |
|||||||||||||||||
1. |
Модернізувати мережу харчоблоків закладів освіти |
Комплексне переоснащення харчоблоків закладів освіти, що обрали технологічну модель «Опорна кухня». Забезпечення термобоксами (на умовах співфінансування) опорних кухонь |
Витрат Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)
Продукту Число шкільних харчоблоків, що відповідають моделі «Опорна кухня»
Ефективності Середня вартість витрат на одиницю площі/на одного користувача послуг
Якості Вплив на освітню інфраструктуру та якість і безпеку шкільного харчування |
ДОН ЛОДА Органи самоврядування та управління освіти ТГ |
ОБ МБ |
100 |
- |
- |
- |
Переведено на модель «Опорна кухня» 4 заклади освіти (ЗЗСО № 5 м. Городка, ЗЗСО с. Братковичі Городоцької ТГ; професійні ліцеї м. Сокаля, смт. Меденичі).
Придбання термобоксів для харчоблоків опорних кухонь (середня вартість одного – 10 тис. грн)
Оптимізовано усі процеси приготування та споживання їжі. Створено умови для впровадження нових здорових норм харчування та приготування дітям корисних естетичних страв в асортименті
|
|
||||||
2. |
Забезпечення закладів освіти, що обрали технологічну модель «Опорна кухня» спеціалізованим автотранспортом |
Витрат Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)
Продукту Число спеціальних транспортних засобів
Ефективності Середня вартість витрат на одного користувача послуг
Якості Вплив на освітню інфраструктуру та якість і безпеку шкільного харчування |
ДОН ЛОДА Органи самоврядування та управління освітою ТГ
|
ОБ МБ |
- |
3000 |
- |
- |
Закупівля спеціального автотранспорту на 3 000 тис. грн.
Придбання 1 спеціального транспортного засобу для довезення гарячого харчування
Створено умови для швидкого транспортування їжі у ЗЗСО зі збереженням температурного режиму від 3 °С до 5 °С в безпечному середовищі. Час доставки їжі з моменту приготування до моменту видачі готової страви не перевищує 24 години |
|
|||||||
3. |
Капітальний ремонт харчоблоків ЗЗСО області (на умовах співфінансування) |
Витрат Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)
Продукту Число відремонтованих харчоблоків
Ефективності Середня вартість витрат одного користувача послуг
Якості Вплив на освітню інфраструктуру та якість і безпеку шкільного харчування |
Органи самоврядування та управління освіти ТГ Директори ЗЗСО |
ДБ ОБ МБ |
|
100 |
|
|
Виконано ремонтні та інші роботи на суму 100 тис. грн. на умовах співфінансування державного бюджету з місцевими бюджетами (30%)
Проведено капітальний ремонт харчоблоків 30 закладів загальної середньої освіти
Модернізовано матеріальну базу харчоблоків та усі процеси приготування і споживання їжі. Створено умови для впровадження нових здорових норм харчування та приготування дітям корисних естетичних страв в асортименті |
|
|||||||
ІІІ. Розвиток кадрового потенціалу системи шкільного харчування. |
|||||||||||||||||
1. |
Забезпечити заклади освіти мотивованими та професійними працівниками харчоблоків. |
Організація навчання і підвищення кваліфікації шкільних кухарів на базі кваліфікаційних центрів: Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу і ДНЗ «Новояворівське вище професійне училище». |
Витрат Сумарна вартість наданих послуг/виконаних робіт (тис. грн)
Продукту Число підготованих фахівців
Ефективності Середня вартість витрат на одного фахівця
Якості Вплив на рівень кваліфікації спеціалістів |
ЛПУГТіРБ ДНЗ «Новояворівське вище професійне училище» |
ОБ |
3525 |
- |
- |
- |
Підготовка на базі кваліфікаційних центрів 500 шкільних кухарів
Середня вартість підготовки одного фахівця становить 7, 050 тис. грн
Зріс рівень кваліфікації кухарів шкільних харчоблоків. Покращено якість харчування в закладах освіти
|
|
||||||
2. |
Розширення мережі кваліфікаційних центрів за професійними кваліфікаціями, що визначені професійними стандартами «Кухар» та «Кондитер» |
Витрат Сумарна вартість наданих послуг/виконаних робіт (тис. грн)
Продукту Число нововідкритих кваліфікаційних центрів
Ефективності Середня вартість витрат на одного потенційного користувача послуг центру
Якості Вплив на рівень кваліфікації спеціалістів |
ДОН ЛОДА ЗП(ПТ)О |
ОБ |
- |
- |
- |
- |
Відкриття кваліфікаційних центрів на базі трьох закладів професійно-технічної освіти: № 29 м. Львова, № 34 м. Стрия, м. Сокаля.
Розширено можливості підвищення кваліфікації кухарів шкільних харчоблоків. Покращено якість харчування в закладах освіти завдяки навчанню та підвищенню кваліфікації кухарів
|
|
|||||||
IV. Впровадження нових норм харчування, меню, а також формування культури здорового харчування |
|||||||||||||||||
1. |
Забезпечити повноцінне, збалансоване харчування учнів у закладах освіти, яке відповідає затвердженим нормам |
Цикл нарад-семінарів для керівників органів управління освіти з питань організації здорового харчування у закладах освіти. Надання рекомендацій щодо моделювання та організації харчування у закладах освіти. |
Витрат Сумарна вартість наданих послуг/виконаних робіт (тис. грн)
Продукту Досвід впровадження
Ефективності Відповідність запитам
Якості Вплив на якість шкільного харчування |
ДОН ЛОДА ОУО ТГ |
ОБ МБ |
100 |
- |
- |
- |
У межах кошторису департаменту та органів управління освітою
Учасники нарад-семінарів ознайомлені з досвідом моделювання системи харчування у закладах освіти.
Представлений досвід організації харчування у системі освіти ТГ відповідає запитам освітян
Ознайомлення з моделями системи харчування сприяло модернізації системи шкільного харчування у закладах освіти ТГ області |
|
||||||
2. |
Проведення щорічного обласного форуму «Шкільне харчування»
Розроблення та представлення рекомендацій щодо створення умов для спеціального та дієтичного харчування учнів |
Витрат Сумарна вартість наданих послуг/ виконаних робіт (тис. грн)
Продукту Число учасників
Ефективності Середні витрати на одного учасника
Якості Вплив на якість харчування |
ДОН ЛОДА |
ОБ |
100 |
- |
- |
- |
Сумарна вартість наданих послуг/ виконаних робіт 100 тис. грн
Участь в обласному форумі «Шкільне харчування» взяло до 160 осіб
Середні витрати на одного учасника становили 625 грн.
Підбито підсумки реформування системи шкільного харчування у поточному році та поширено кращий досвід реформи
Представлено рекомендації щодо створення умов для спеціального та дієтичного харчування учнів |
|
|||||||
|
Загалом коштів |
|
|
|
|
|
|
||||||||||
|
Загалом коштів |
ОБ |
3 925 |
3200 |
100 |
100 |
|
||||||||||
|
Усього за наявними позиціями |
ОБ |
3 925 |
3200 |
100 |
100 |
|
||||||||||
* вказується кожне джерело окремо.
** цілі, заходи, показники вказуються на кожен рік програми.
____________________________________________________________________________________