To the page beginning
Перейти до основного вмісту
CC logo

Львівська обласна військова адміністрація

Ukrainian trident Diia
Головна
Усі документи

Додаток 3 до розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 01.05.2024 № 407/0/5-24ВА

Дата оприлюднення документа: 03.05.2024
Download icon Завантажити (docx, 23,1 кБ)
Connected icon Пов'язані документи
Print icon Надрукувати
Поділитись
Facebook icon Telegram icon

 

Додаток 3

до Програми

 

Перелік завдань, заходів і результативних показників

Програми реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024-2027 роки

 

№ з/п

Назва завдання

Заходи

Показники виконання заходу, один. виміру

Виконавці

завдання

Фінансування

Індикатори

2024 р.

 

Джере

ла*

Обсяги, тис. грн

 

2024

рік

2025

рік

2026

рік

2027 рік

 

2024 рік**

 

І. Організація якісного та безпечного харчування: закупівлі та фінансування.

1.

Зробити правила закупівлі зрозумілими,  доступними для замовників і виконавців послуг

 

 

Постійно діючий семінар відповідальних за  закупівлі харчових продуктів та послуг з організації харчування

Витрат

Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)

 

Продукту

Тренінги /консультації з організації закупівель

 

Ефективності

Вартість послуги на одного учасника

 

Якості

Вплив на систему шкільного харчування

ОУО

МБ

100

100

100

100

Зростання рівня кваліфікації організаторів закупівель забезпечило ефективні закупівлі продуктів харчування, послуг з організації здорового харчування, робіт і обладнання, необхідного для продуктивного функціонування системи здорового шкільного харчування в закладах освіти ТГ, району, області

 

2.

 

Аудит потреб закладів освіти в послугах з харчування та моделювання системи надання таких послуг у розрізі територіальних громад

Витрат

Сумарна вартість виконаних робіт (тис. грн)

 

Продукту

Документ

Модель

 

Ефективності

Відповідність потребам закладів освіти

 

Якості

Вплив на систему шкільного харчування

ОУО ТГ

МБ

-

-

-

-

Витрати у межах кошторисів органів управління освіти ТГ

 

Аналітичні звіти за результатами аудиту потреб закладів освіти територіальних громад в послугах з харчування.

Моделі надання послуг з організації харчування у закладах освіти територіальних громад

 

Відповідність розроблених у ТГ моделей надання послуг з організації харчування потребам закладів освіти

Модернізація системи шкільного харчування в напрямку до безпечного та якісного харчування

 

 

ІІ. Відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід.

Дотримання вимог безпеки харчування НАССР

1.

Модернізувати мережу харчоблоків закладів освіти

Комплексне переоснащення харчоблоків закладів освіти, що обрали технологічну модель «Опорна кухня».

Забезпечення  термобоксами (на умовах співфінансування) опорних кухонь 

Витрат

Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)

 

Продукту

Число шкільних харчоблоків, що відповідають моделі «Опорна кухня»

 

Ефективності

Середня вартість витрат на одиницю площі/на одного користувача послуг

 

Якості

Вплив на освітню інфраструктуру та якість і безпеку шкільного харчування

ДОН ЛОДА

Органи самоврядування та управління освіти ТГ

ОБ

МБ

100

-

-

-

 Переведено на модель «Опорна кухня» 4 заклади освіти (ЗЗСО № 5 м. Городка, ЗЗСО

с. Братковичі Городоцької ТГ;  професійні ліцеї

м. Сокаля, смт. Меденичі).

 

Придбання термобоксів для  харчоблоків опорних кухонь (середня вартість одного – 10 тис. грн)

 

Оптимізовано усі процеси приготування та споживання їжі.

Створено умови для впровадження нових здорових норм харчування та приготування дітям корисних естетичних страв в асортименті

 

 

 

2.

Забезпечення закладів освіти, що обрали технологічну модель «Опорна кухня» спеціалізованим автотранспортом

Витрат

Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)

 

Продукту

Число спеціальних транспортних засобів

 

Ефективності

Середня вартість витрат на одного користувача послуг

 

Якості

Вплив на освітню інфраструктуру та якість і безпеку шкільного харчування

ДОН ЛОДА

Органи самоврядування та управління освітою ТГ

 

ОБ

МБ

-

3000

-

-

Закупівля спеціального автотранспорту на 3 000 тис. грн.

 

Придбання 1 спеціального транспортного засобу для довезення гарячого харчування

 

Створено умови для швидкого транспортування їжі у ЗЗСО зі збереженням температурного режиму від 3 °С до 5 °С в безпечному середовищі. Час доставки їжі з моменту приготування до моменту видачі готової страви не перевищує 24 години

 

3.

Капітальний ремонт харчоблоків ЗЗСО області (на умовах співфінансування)

Витрат

Сумарна вартість виконаних робіт, наданих послуг (тис. грн)

 

Продукту

Число відремонтованих харчоблоків

 

Ефективності

Середня вартість витрат одного користувача послуг

 

Якості

Вплив на освітню інфраструктуру та якість і безпеку шкільного харчування

Органи самоврядування та управління освіти ТГ

Директори ЗЗСО

ДБ

ОБ

МБ

 

100

 

 

Виконано ремонтні та інші роботи на суму 100  тис. грн.  на умовах співфінансування державного бюджету з місцевими бюджетами (30%)

 

Проведено капітальний ремонт харчоблоків 30 закладів загальної середньої освіти

 

Модернізовано матеріальну базу харчоблоків та усі процеси приготування і споживання їжі. Створено умови для впровадження нових здорових норм харчування та приготування дітям корисних естетичних страв в асортименті

 

ІІІ. Розвиток кадрового потенціалу системи шкільного харчування.

1.

Забезпечити заклади освіти мотивованими та професійними працівниками харчоблоків.

Організація навчання і підвищення кваліфікації шкільних кухарів на базі кваліфікаційних центрів: Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу і ДНЗ «Новояворівське вище професійне училище».

Витрат

Сумарна вартість наданих послуг/виконаних робіт (тис. грн)

 

Продукту

Число підготованих фахівців

 

Ефективності

Середня вартість витрат на одного фахівця

 

Якості

Вплив на рівень кваліфікації спеціалістів

ЛПУГТіРБ

ДНЗ «Новояворівське вище професійне училище»

ОБ

3525

-

-

-

Підготовка на базі кваліфікаційних центрів 500 шкільних кухарів

 

Середня вартість підготовки одного фахівця становить

7, 050 тис. грн

 

Зріс рівень кваліфікації кухарів шкільних харчоблоків. Покращено якість харчування в закладах освіти

 

 

2.

Розширення мережі кваліфікаційних центрів за професійними кваліфікаціями, що визначені професійними стандартами «Кухар» та «Кондитер»

Витрат

Сумарна вартість наданих послуг/виконаних робіт (тис. грн)

 

Продукту

Число нововідкритих кваліфікаційних центрів

 

Ефективності

Середня вартість витрат на одного потенційного користувача послуг центру

 

Якості

Вплив на рівень кваліфікації спеціалістів

ДОН ЛОДА

ЗП(ПТ)О

ОБ

-

-

-

-

Відкриття кваліфікаційних центрів  на базі трьох закладів  професійно-технічної  освіти: № 29 м. Львова, № 34

м. Стрия, м.  Сокаля.

 

Розширено можливості підвищення кваліфікації кухарів шкільних харчоблоків. Покращено якість харчування в закладах освіти завдяки навчанню та підвищенню кваліфікації кухарів

 

 

 

IV. Впровадження нових норм харчування, меню, а також формування культури здорового харчування

1.

Забезпечити повноцінне, збалансоване харчування учнів у закладах освіти, яке відповідає затвердженим нормам

Цикл нарад-семінарів для керівників органів управління освіти з питань організації здорового харчування у закладах освіти. Надання рекомендацій щодо моделювання та організації харчування у закладах освіти.

Витрат

Сумарна вартість наданих послуг/виконаних робіт (тис. грн)

 

Продукту

Досвід впровадження

 

Ефективності

Відповідність запитам

 

Якості

Вплив на якість шкільного харчування

ДОН ЛОДА

ОУО ТГ

ОБ

МБ

100

-

-

-

У межах кошторису департаменту та органів управління освітою

 

Учасники нарад-семінарів ознайомлені з досвідом моделювання системи харчування у закладах освіти.

 

Представлений досвід організації харчування у системі освіти ТГ відповідає запитам освітян

 

Ознайомлення з моделями системи харчування сприяло модернізації системи шкільного харчування у закладах освіти ТГ області

 

2.

Проведення щорічного обласного форуму «Шкільне харчування»

 

Розроблення та представлення рекомендацій щодо створення умов для спеціального та дієтичного харчування учнів

Витрат

Сумарна вартість наданих послуг/ виконаних робіт (тис. грн)

 

Продукту

Число учасників

 

Ефективності

Середні витрати на одного учасника

 

Якості

Вплив на якість харчування

ДОН ЛОДА

ОБ

100

-

-

-

Сумарна вартість наданих послуг/ виконаних робіт  100 тис. грн

 

Участь в обласному форумі «Шкільне харчування» взяло до 160 осіб

 

Середні витрати на одного учасника становили 625 грн.

 

Підбито підсумки реформування системи шкільного харчування у поточному році та поширено кращий досвід реформи

 

Представлено рекомендації щодо створення умов для спеціального та дієтичного харчування учнів 

 

 

Загалом коштів

 

 

 

 

 

 

 

Загалом коштів

ОБ

3 925

3200

100

100

 

 

Усього за наявними позиціями

ОБ

3 925

3200

100

100

 

                                   

* вказується кожне джерело окремо.

** цілі, заходи, показники вказуються на кожен рік програми.

____________________________________________________________________________________

 

 

Пов'язані документи:

Розпорядження голови від 01.05.2024 №407/0/5-24ВА Про затвердження Програми реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024-2027 роки
  • Додаток 1 до розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 01.05.2024 № 407/0/5-24ВА
  • Додаток 2 до розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 01.05.2024 № 407/0/5-24ВА
  • Програма реформування системи шкільного харчування у Львівській області на 2024 – 2027 роки
Footer logo

Львівська обласна військова адміністрація

Офіційний вебсайт

Адреса:
79000, Львів,
вулиця Володимира Винниченка, 18

Адреса:
79000, Львів,
вулиця Володимира Винниченка, 18

Слідкуй за нами:
Youtube Facebook Telegram

299-91-44

Телефон
Слідкуй за нами:
Youtube Facebook Telegram

16-84

Гаряча лінія

zvern@loda.gov.ua

Електронна пошта

Мапа сайту

Слідкуй за нами:
Youtube Facebook Telegram

Мапа сайту

CC logo

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше

Технічна підтримка сайту
thedigital@loda.gov.ua
Розроблено в SoftServe created
За підтримки Sombra supported