Майстри виробничого навчання з Миколаївської області пройшли курси підвищення кваліфікації на Львівщині
24 слухачі з Миколаївщини пройшли навчання щодо надання послуг з організації шкільного харчування на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.
Майстри, які стали слухачами курсів, підвищили свою кваліфікацію, здобули навички приготування страв та кулінарних виробів за сучасними технологіями із застосуванням корисної натуральної сировини, вітамінних додатків для харчування дітей в закладах освіти, застосування сучасного обладнання та вимог НАССР (система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок) при приготуванні страв.
«Змін мають зазнати не тільки меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, використання сучасного обладнання, логістика постачання продуктів, а також підходи до формування культури здорового харчування в учнів. Впроваджувати такі зміни планують і заклади професійної освіти», – розповіла Наталя Рибак, заступниця директора НМЦ ПТО у Львівській області.
Підвищення кваліфікації майстрів, які готують майбутніх кухарів та кондитерів, є важливим чинником, що впливає на впровадження реформи шкільного харчування. Здобуті навички передають каскадним методом – викладачі навчатимуть студентів, а також консультуватимуть громади щодо надання послуг з організації шкільного харчування. Як результат, діти у школах отримуватимуть здорову та смачну їжу.
Навчання відбулось за підтримки програми «Розвиток трудового потенціалу для України», що реалізується ГО «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».
«Ми висловлюємо величезну вдячність усім, хто долучився до цього проєкту. Це вагомий внесок для нашої області, оскільки допомагає розвивати освітні стандарти та трансформувати майбутнє через освіту. Після повернення зі Львова ми провели нараду з майстрами і вони запевнили, що все почуте намагатимуться реалізувати у своїх закладах. Вже не вперше ми стали гостями, але кожного разу ви надихаєте та стаєте для нас прикладом», – зазначила Людмила Комісарова, заступниця директора департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА.
Нагадаємо, у вересні минулого року на базі Новояворівського вищого професійного училища та Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу створили перші в області кваліфікаційні центри. Тут кожен охочий може скласти іспит та отримати офіційний документ про присвоєння кваліфікації.
Читайте також: Новий центр інноваційної кулінарії запрацював на базі вищого професійного училища Львівщини (відео)