Виробництво цукру на Львівщині за рік збільшилось на 20%
Сезон цукроваріння 22/23 у Львівській області, який розпочався у вересні, завершили.
Впродовж сезону переробили майже 1,1 млн тонн цукрових буряків з яких виробили 158,5 тис тонн цукру. Це на 19,5% більше від показників попереднього сезону, повідомили в департаменті агропромислового розвитку ЛОВА.
«Останні 5 років ми спостерігали переважно зростаючий тренд у виробництві цукру в регіоні, це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», – наголосив директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.
Впродовж останніх 5-ти років у Львівській області збір цукрового буряка збільшився на 38%, виробництво цукру зросло на 46,6%. Основну частину львівського цукру реалізовують на внутрішньому ринку, експортують приблизно 20% від загального виробництва і переважно в країни ЄС.
За даними оперативного моніторингу господарства області в 2023 році планують посіяти 13,7 тис га цукрового буряка.