З нагоди Дня працівників харчової промисловості у Львові відзначили найкращих працівників галузі

День Працівників Харчової Промисловості (1)
У 2024 році ці підприємства реалізували промислової продукції на 97,2 млрд грн, а це 8% від загальнодержавного обсягу.
День працівників харчової промисловості — це професійне свято в Україні, яке щороку відзначають у третю неділю жовтня. Цьогоріч свято припадає на 19 жовтня. З цієї нагоди у Львівській ОДА відзначили найкращих працівників галузі.
Заступник голови обласної адміністрації Юрій Бучко привітав харчовиків та вручив подяки трьом товариствам з обмеженою відповідальністю: «Карпатські мінеральні води», «ІВА-ПЛЮС», «ЕКО-ФЕРМА ПЛАЙ».
«Шановні працівники харчової промисловості Львівщини! Щиро вітаю вас із професійним святом. Ви — люди, завдяки яким маємо продовольчу безпеку, розвиток бізнесу, робочі місця та стабільність у громадах. У 2024 році підприємства галузі забезпечили третину від загальнопромислового обсягу реалізованої продукції області, і вже третій рік поспіль демонструють стале зростання. Попри складні часи, наші виробники не зупиняються, впроваджують нові технології, розширюють виробництво. Завдяки державній підтримці, зокрема через проєкт «єРобота», 42 підприємства Львівщини отримали понад 200 млн грн грантових коштів для модернізації обладнання та розвитку виробництва. Дякую кожному з вас за працю, стійкість і відданість своїй справі», - сказав Юрій Бучко.
Принагідно відзнаки та вітальні листи працівники галузі отримали від обласної ради, Міністерства економіки, довкілля та сільського господарства України, а також Львівської обласної організації профспілкових працівників агропромислового комплексу.
На Львівщині кількість підприємств харчової промисловості станом на зараз – понад 400, на яких працюють більше ніж 20 тисяч працівників. За інформацією директорки департаменту агропромислового розвитку Людмили Гончаренко, у 2024 році вони реалізували промислової продукції на 97,2 млрд грн, а це 8% від загальнодержавного обсягу. Найбільше підприємств зосереджені на виробництві м’яса та м’ясних продуктів, хліба та борошняних виробів, олії та тваринних жирів, переробці та консервуванні фруктів й овочів.