На Львівщині стартував сезон цукроваріння

Виробництво цукру (1)
Станом на 12 вересня в області зібрали 330 га цукрових буряків.
В першій декаді вересня на Львівщині стартував сезон цукроваріння. У поточному році аграрії області засіяли 15,8 тис. га цукрових буряків, що відповідає показнику минулого року. Цукровий буряк вирощують у Золочівському, Львівському, Стрийському, а найбільше – Шептицькому районах.
Станом на 12 вересня в області зібрали 330 га цукрових буряків. Валовий збір становить 22,4 тис. тонн, урожайність – 680 ц/га, що відповідає рівню аналогічного періоду минулого року. Цукристість досягає 16,7 %, що на 0,6 % більше, ніж у цей же період 2024 року.
За попередніми прогнозами, очікувані обсяги виробництва цукру забезпечать внутрішні потреби області та дозволять формувати експортні партії.
«Виробництво цукру в області має не лише соціально-економічне значення, а й формує основу для розвитку експортного потенціалу. Галузь створює додану вартість у сільському господарстві та забезпечує стабільне постачання продукції для внутрішніх потреб населення», - додала директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.
В області функціонує одне підприємство з переробки цукрових буряків та виробництва цукру – ТзОВ «Радехівський цукор», яке входить до міжнародної групи компаній Pfeifer & Langen. Підприємство має структурні підрозділи у Волинській та Тернопільській областях.