На Львівщині відкрили новий завод із переробки риби: майже 300 робочих місць та вихід на ринки ЄС

На Львівщині Відкрили Новий Завод Із Переробки Риби Майже 300 Робочих Місць Та Вихід На Ринки ЄС (15)
Запрацював він на базі ПрАт Львівського обласного виробничого рибного комбінату.
Сьогодні, 1 серпня, на Яворівщині відкрили завод з переробки рибної продукції ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат». Підприємство збудували за кошти власних інвестицій, із застосуванням новітніх технологій та з дотриманням міжнародних стандартів безпеки й якості харчових продуктів.
Участь у відкритті взяли голова Львівської ОВА Максим Козицький, заступник Міністра економіки, довкілля та сільського господарства України Тарас Висоцький, в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, заступник голови Яворівської райдержадміністрації Андрій Тиндик, представники місцевої громади, бенефіціари підприємства Олександр та Віталій Свіщові, а також керівництво рибного комбінату.
«Ринок риби на Львівщині зараз недозабезпечений. Власне виробництво покриває лише 2% потреб. У нас – понад 5 тисяч гектарів водного дзеркала, десятки підприємств, але потенціал використовується лише частково. І саме такі проєкти, як цей завод – допомагають його розкрити.
Львівська ОВА готова до співпраці з тими, хто прагне розвиватися в цьому напрямі: через Комплексну програму підтримки агросектору, через індивідуальний супровід інвесторів, через участь у розв’язанні логістичних, регуляторних та земельних питань. Ми хочемо, щоб у кожному районі зʼявилися подібні підприємства – сучасні, екологічні, орієнтовані на експорт і спроможні змінювати життя людей на місцях», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
Новий завод – це об’єкт площею 6800 м² із розділеними зонами для переробки сирої, солоної, копченої риби, виготовлення пресервів та напівфабрикатів. На третьому поверсі розміщені вентиляційні та холодильні системи. Потужності дозволяють переробляти до 25 тонн рибної сировини на добу, виробляючи щоденно понад 12 тонн готової продукції.
Підприємство отримало сертифікацію за стандартами ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, що дає змогу експортувати продукцію до країн Європейського Союзу. При повному завантаженні на заводі працюватиме 283 особи.
Заступник Міністра економіки, довкілля та сільського господарства України Тарас Висоцький акцентував на стратегічному значенні розвитку аквакультури для економіки України та євроінтеграційних процесів:
«Дуже важливо, щоб кожен українець мав змогу споживати якісну рибну продукцію та пишатися українським виробником. Уряд працює над тим, щоб максимально спрямувати державні закупівлі саме на продукцію аквакультури. Цей тренд лише зароджується, але він відкриватиме нові можливості для галузі. Особливо важливо, щоб у процесі вступу України до ЄС ми інтегрувалися так, щоб активно освоюватись і на ринку Євросоюзу.
Я хочу подякувати за те, що є співпраця і діалог – як із місцевою владою, так і з бізнесом. Синергія на всіх рівнях дає результат».