У Львові стартував найбільший в Україні фестиваль готельно-ресторанної справи HoReCa Show Lviv 2017

1 листопада 2017р, Новини. Департамент агропромислового розвитку, Прес-служба ОДА

Сьогодні, 1 листопада, у львівському виставковому центрі «Південний Експо», стартував найбільший в Україні фестиваль готельно-ресторанного бізнесу «HoReCa Show Lviv». Захід триватиме три дні і поєднає на одному майданчику національний конкурс кухарів, бар-шоу, ярмарок фермерських продуктів, виставку обладнання, школу фуд-журналістики та лекторії від досвідчених готельєрів і рестораторів.

Участь в урочистостях з нагоди відкриття взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз, співорганізатори заходу та кращі світові шеф-кухарі.

«Такі заходи не лише ставлять Львівщину та Україну в один ряд з найкращими світовими взірцями, але й роблять регіон законодавцем мод в кулінарії. Саме завдяки таким фестивалям Львівщина підписала офіційну угоду і ввійшла в перелік тих областей, які є членами Європейської кулінарної спадщини», - зазначив Олег Синютка.

На важливості популяризації кулінарії регіону наголосив і суддя кулінарних змагань президент асоціації «Taste of Peace» Саркіс Якубян, який звернувся до молодих кулінарів присутніх на фестивалі. 

«Ми сьогодні зібралися, щоб просувати і популяризувати здобутки кулінарії і сфери ресторанного бізнесу. Ми мусимо отримати неабиякий досвід сьогодні, щоб прогресувати в майбутньому. Я особливо би хотів звернутись до молодих кулінарів та початківців – будьте скромні і любіть своє справу», - зазначив Саркіс Якубян.

Різноманітні майстер-класи презентували кулінарні експерти, відомі мастер-шефи. На одній із локацій Чаба Бакош презентував гостям майстер-клас із приготування гріссіні з моцареллою та кесадільї. Як зазначив кулінарний експерт неповторний смак страві може подарувати маленький кулінарний секрет, яким Чаба Бакош ділився із глядачами.

Новинкою цьогорічного «HoReCa Show Lviv» стали змагання піцейол, які є підготовкою до Чемпіонату світу в Італії. Майстри піцерійної справи вже позмагались на найшвидшу та найбільшу розтяжку тіста, впродовж наступних двох днів -  майстер-класи з піца-фрістайлінгу та змагання в номінації «Класична піца».

Окрім кулінарних змагань на фестивалі діє школа food-журналістики, де своєю майстерністю діляться журналісти, блогери, експерти з ресторанних комунікацій, спеціалісти з фуд-фоторгафії і фуд-відео.

Також в межах фестивалю свою продукцію представили агровиробники Львівщини. Тетяна Яремчук власниця фермерського господарства «Соломея» частувала відвідувачів продукцією власного виробництва. Господарство жінки – це 120 свиней і рослинництво. 

«Фермерська продукція – «жива». Це все своє, виготовлене за старовинними рецептами. Сьогодні органічна продукція – це тренд. І без сумніву необхідно популяризувати своє рідне, те, що корисно і натуральне», - розповіла Тетяна Яремчук.

Зазначимо, що вже завтра, 2 листопада, в межах фестивалю 17 провідних шеф-кухарів приготують 3000 літрів традиційного козацького кулешу в одному казані й, таким чином, встановлять новий кулінарний рекорд України. Рекорд «Найбільший об’єм кулешу, приготованого в одному казані» фіксуватиметься Національним Реєстром Рекордів України.

Ключові слова:

фестивальхорека

Відео

Інформація про черги на кордоні Інформує ДФС

 


Інформація про підрозділи митного оформлення
Інформує ДФС


МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

Ми в Twitter

Ми у Facebook

АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ