Гастрономію Львівщини інтегруватимуть у туристичний сектор

28 квітня 2017р, Новини. Прес-служба ОДА

Розвиток Львівщини у кулінарному та культурному напрямку обговорили на круглому столі «Гастрономічна Львівщина: міжгалузеве партнерство заради сталого розвитку». Захід відбувся 27 квітня, у межах AGROPORT 2017 та святкування оголошеного ООН 2017-го Міжнародного року сталого туризму в інтересах розвитку.

«Цей рік оголошено Міжнародним роком сталого туризму, тому акцент здійснили саме на інтеграцію гастрономії у туристичний сектор. Зараз на Львівщині функціонує 1058 фермерських господарств, 14 операторів органічної продукції та розроблено 5 гастромаршрутів Дрогобицьким,  Городоцьким, Мостиським, Яворівським районами та містом Львів. З кожним роком ця кількість зростає і нашим пріоритетним завданням є створення  необхідних умов для приймання туристів, а також створення якісного туристичного продукту на еко-фермах. Необхідно, аби такі  еко-ферми були об'єктами  гастротурів та екскурсійних програм», - повідомила начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака.

За її словами, це забезпечить новий потік туристів, підвищить розвиток економіки та культури області, а також утвердить Львівщину як нову гастрономічну дестинацію. Посадовець також зазначила, що на круглому столі обговорили ефективні методи того, як забезпечити сталий розвиток сільських територій і надати імпульс до розвитку їх економіки. Крім того, обговорили розвиток зеленого туризму та партнерство у сфері Local Food і HoReCa.

Ключові слова:

туризмкруглий стіл

Відео

Інформація про черги на кордоні Інформує ДФС

 


Інформація про підрозділи митного оформлення
Інформує ДФС


МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

Ми в Twitter

Ми у Facebook

АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ