Пропозиції для сільськогосподарських товаровиробників

 

Фінансування за аграрними розписками сягнуло 1 млрд. грн.

 

Вашій увазі надаються пропозиції та рекомендації, перелік бізнес планів, розроблений науково-освітніми установами Львівщини:

Львівський обласний державний центр експертизи сортів рослин:

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького:

Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН:

Львівський національний аграрний університет:

________________________________________________________________________________________________

До уваги субєктів насінництва та розсадництва!

Згідно наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19 січня 2017 року № 7 державне підприємство «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» уповноважено на здійснення діяльності з оцінки відповідності у сфері насінництва та розсадництва та визначено адміністратором Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва, Реєстру аудиторів із сертифікації (агрономів-інспекторів), Реєстру органів з оцінки відповідності, Реєстру сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал, держателем яких є Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Державним підприємством «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» розпочато роботу щодо включення юридичних та фізичних осіб до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

       З формами заявок про включення юридичних та фізичних осіб-підприємців до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва можна ознайомитись на сайті ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції»: dpcenter.org.ua в розділі «сертифікація насіння – заяви»

 

      Львівська обласна філія ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» в Львівській області знаходиться за адресою:   

м. Львів, проспект В. Чорновола, 45 а, корпус 13.

​Федоришин Ірина Богданівна

Контактні телефони –    (097) 44 50 550 

                                       (063) 89 83 230

Електронна адреса:  dp_lv1v@ukr.net

___________________________________________________________________________________________________

До Вашої уваги надається інформація про Проект «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області»

 

    Львівська область обрана пілотною територією для впровадження проекту: «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області», який реалізовує Посольство Франції в Україні, Агентство з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості Adecia Франція, Міністерство сільського господарства Франції. Метою Проекту є підтримати Україну у впровадженні європейської системи географічних зазначень згідно Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

 

Реалізація Проекту включала три фази :

І) Дослідження харчових продуктів та спільна діагностика потенціалу підвищення вартості основних місцевих продуктів та традиційних регіональних рецептів, складання потенційного списку різних продуктів (неперероблені та перероблені продукти, з більш-менш вираженою типовістю, нішеві продукти або широко вживані). Загалом було обрано 11 одиниць найменувань з 83 продуктів, виявлених серед тих, що пропонуються споживачам Львівщини (липень – жовтень 2016 року); 

ІІ) Вибір продуктів та рецептів, що можуть бути валоризовані та супровід початку колективних дій на місцях. Разом з місцевими зацікавленими з 11 продуктів обрано 3, які є потенційно кращими для підвищення їх вартості та щодо яких буде здійснено поглиблений аналіз ланцюга від виробництва до реалізації кінцевому споживачеві, а саме: мед, Карпатська бринза, квасоля «Ясько» (жовтень - грудень 2016 року);

ІІІ) Інформування та поширення результатів (липень - січень 2016 року).

Для подальшої роботи в рамках пілотних проектів обрано три продукти: Карпатська Бринза, квасоля Ясь і мед з дикоросів.

В рамках проекту «Підвищення інформованості та оцінка потенціалі валоризації високоякісної харчової продукції у Львівській області» з початку 2017 року ведеться активна робота з виробниками трьох обраних продуктів: Квасоля Ясь, мед з дикоросів і Карпатська Бринза.

Оскільки квасолю «Ясь» вирощують домогосподарства, щоб їм було легше вести економічну діяльність, вони об’єдналися в сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Стрийський Ясь». На сьогоднішній день членами кооперативу є лише 3 виробники планується збільшити їх кількість хоча б до 10 осіб.

Що стосується меду з дикоросів - діє неформальна робоча група із 12 пасічників з різних куточків області, яка зараз працює над ідентифікацією семи особливих локальних медів.

Карпатська бринза – це особливий продукт виробництво якого здійснюється лише на полонинах Карпат. Проект працює з виробниками Бринзи у Закарпатській області. Здійснено чітку ідентифікацію способу виробництва бринзи залежно від географічної території знаходження виробників.

По кожному продукту експерти проекту працюють з групою виробників - зустрічаються, дізнаються про особливості виробництва, як вони продають і просувають свій продукт. Разом із виробниками ведеться робота з написання технічних умов виробництва їх продукції (за кордоном – це специфікація, або кодекс практик: детальна інформація про усі етапи виробництва від сировини до готового продукту), надається консультаційна підтримка з розробки маркетингової стратегії і в її рамках розглядають цільові сегменти для кожного продукту – хто є його споживачем, як для нього подати продукт, як створити йому додану вартість.

Основна ідея цього проекту полягає не у нарощуванні промислових обсягів виробництва, а в тому, щоб люди, які виробляють окремі традиційні продукти високої якості, започатковували гастрономічний агротуризм, допомагали розвинути саму територію, підвищували рівень економічного благополуччя краю.

 

Фото 1

Фото 2

Фото 3

Фото 4

 

 

Відео

Інформація про черги на кордоні Інформує ДФС

 


Інформація про підрозділи митного оформлення
Інформує ДФС


МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

Ми в Twitter

Ми у Facebook

АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ